Nem találtál még választ a kérdésedre? Olvasd végig a kérdéseket és a válaszokat, aztán ha még mindig nem vagy biztos a dolgodban:

foto@buzaieva.hu

Mennyi ideig tart egy fotózás?

Ez attól függ, hogy milyen témában fotózok és hogy mely csomagot választottad.
De általában minimum 1 órát biztosan szánni kell egy fotózásra, akkor is, ha csak néhány portréképről van szó. Miért is? Ha nem találkoztunk még, mert csak telefonon vagy emialen keresztül kommunikáltunk, akkor mindenképpen kell egy kis idő, ahhoz hogy feloldódj, el tudj lazulni az én és a fényképezőgépem társaságában. Ez elengedhetetlen a nem műmosolyos, fogatösszeszorítós fotók létrejöttéhez.

Hogyan adom át a fotókat?

Az utómunkát követően a fotókat teljes felbontásban, logó nélkül, és a megbeszélt adathordozón, email-en átküldve adom át, lehetőség szerint személyesen.
A megbeszélt adathordozók a következőek lehetnek:

  • egyedi DVD – egyedi tervezésű fényképpel nyomtatott lemez
  • egyedi pendirve

Mit jelent a képek utómunkázása, kidolgozása, retusálása?

Az én munkám a kattingatást követően a számítógép előtt folytatódik. Az digitális fotókat leválogatás után szerkesztő programban utómunkázom. Az alap kidolgozásokon felül – képvágás, színhőmérséklet, fehéregyensúly, kontarszt, szaturáció beállítás – minden képet alap szinten retusálok. Alap szintű retusálást jelenti az apróbb bőrhibák eltüntetése, a bőr lágyítása és az élek kiemelését, zavaró képi elemek eltüntetését (nem csinálok kockás hasat, nagyobb melleket, vagy zsírleszívást). Utolsóként pedig a kép megkapja végső hangulatot, amely megadja a fotósorozat eredetiségét, azt a stílust, amely a munkáimra jellemző.

Fekete - fehér fotókat készítek-e?

Minden fotót alapjában véve színesben készítek el. Azonban a képek többsége fekete-fehérben is nagyon hatásos, ezért az összes fotót elkészítem fekete-fehérben is.
Van egy ritka eset, amikor a fények, a színek sajnos még utómunkával sem javíthatóak, viszont a pillanat magával ragadó. Ezek azonban nagy valószínűséggel fekete-fehérben tökéletesek lesznek.Ezért ilyen esetben ez a fotó csak fekete-fehérben készül el.

A nyers fotókat is átadom?

Sajnos a válaszom nem. Minden esetben csak a kiválogatott és retusált képeket adom át, amelynek borzasztó egyszerű oka van.
Nem azért, mert rosszak azok a képek…Egyszerűen csak egy kép elkészítése a gomb lenyomásakor korántsem ér véget. Akkor még csak félúton vagyunk, a képek leválogatása, gondos utómunkázása ugyanúgy hozzátartozik a végső termékhez. Nem azt jelenti, hogy a képek oly mértékben retusáltak, hogy az felismerhetetlenek legyenek az eredetiekhez képest. Minden kép külön – külön nagy figyelmet igényel. Emellett pedig tisztelem annyira minden megrendelőmet, hogy a fotóikkal sokat foglalkozom.

Mennyi idő alatt készülnek el a képek?

Miután lenyomtam a gépen a gombot és befejeztük a fotózást, az én munkám ekkor még nem ér véget. A képeket átnézem, majd leválogatom és ezeket gondosan szerkesztem, retusálom. Az átadott kép mennyiségétől függően nő vagy csökken az elkészítési idő. Mert ugye egy 10 db-os portré anyag kevesebb időt vesz igénybe, mint egy minimum 700 db képből álló esküvős anyag.  Így ebből kiindulva a képek elkészülhetnek 1 hét alatt is, de például esküvő esetén ez akár 8 hét is lehet.

Mikor kell fizetni a fotózásért?

Ahogy más pontokban is írtam, az feladatom nem a fényképezőgépem exponálógombjának lenyomásakor ér véget. Az én munkám akkor ér véget, amikor a kész anyagot (ha tehetem, akkor személyesen) a kezedbe adom.
Tehát minden esetben a fotók átadását követően történik a fizetés (készpénzzel vagy átutalással).

Ajándékozhatok fotózást?

Naná! Miért ne lehetne?! Én még senkit se hallottam, hogy egy ilyen ajándéknak ne örült volna.
Szolgáltatásaim nagy részét ezért ajándék utalvány formájában tudod megvásárolni, amelyet aztán az Ajándékozott egy bizonyos időkorláton belül felhasználhat.